INBRAAKBEVEILIGING

Een inbraak is een uitermate vervelende ervaring en kan ingrijpende gevolgen hebben voor uw onderneming. Inbraken gaan vaak gepaard met vandalisme. Bedrijven worden hierdoor ernstig getroffen in hun continuïteit. Uit onderzoek is gebleken dat het nemen van elektronische beveiligingsmaatregelen het risico van inbraak en vervolg schade aanzienlijk beperkt.

Het doel van het elektronisch beveiligingen van uw onderneming is tweeledig. Enerzijds zorgt het beveiligingssysteem, door het afgaan van licht en geluidssignalen, voor het schrikeffect bij de inbreker. Anderzijds worden hulpdiensten en waarschuwingsadressen geactiveerd via de meldkamer d.m.v. de automatische stilalarm doormelding, om de pakkans van de inbreker te verhogen.
Lees verder voor meer informatie over het beveiligen van uw pand.Een beveiligingssysteem bestaat uit een aantal componenten. Welke componenten op uw situatie van toepassing zijn, hangt sterk af van, het risicoprofiel van de onderneming, uw wensen en de mogelijkheden van uw pand. Hieronder belichten wij een aantal belangrijke elementen van het elektronische beveiligingssysteem.

De centraleDe basis van elk elektronisch beveiligingssysteem is de centrale, het hart van de installatie.
De centrale wordt doorgaans geplaatst in de elektriciteitsmeterkast. In de centrale bevindt zich de noodzakelijke elektronica, de automatische telefoonkiezer en de noodstroom voorziening. Op de centrale worden alle overige systeemcomponenten aangesloten.

De bedieningBedienen doet u op het zeer eenvoudig te bedienen codebediendeel.
In duidelijke nederlandse tekst wordt u door het beveiligingssysteem begeleid met het in- en uitschakelen van uw installatie. Natuurlijk zijn er voor meerdere bevoegde personen verschillende codes door uzelf aan te maken, zodat u uw eigen toegangscontrole systeem creëert. Onze beveiligingsadviseurs vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden.

Detectiemiddelen

Op de centrale kunnen diverse detectiemiddelen worden aangesloten. De detectiemiddelen zorgen voor het signaleren van de ongewenste bezoeker. Er is een grote variëteit aan detectiemiddelen.
De adviseurs van Veilig Ondernemen Nederland zijn experts op het gebied van maatwerk beveiliging.
Ook voor het beveiligen van objecten met huisdieren hebben wij een uitstekende oplossing!

Ruimtelijke detectieDetectiemiddelen zijn o.a. ruimtelijk werkende detectoren welke binnen de ruimte de indringer waarnemen. Afhankelijk van de grootte van uw pand dienen er één of meerdere detectoren te worden opgenomen in het maatwerk beveiligingsplan. Voor de keuze van het juiste type detector dient rekening te worden gehouden met meerdere factoren. De detector keuze is van groot belang voor een betrouwbare werking van uw beveiligingssysteem.

MagneetcontactenOp ramen en (overhead)deuren kunnen magneet verbreekcontacten worden geplaatst zodat het openen van het raam of de deur, direct wordt gesignaleerd. Uiteraard is het niet nodig om op alle ramen en deuren magneetcontacten te plaatsen. In ons maatwerk beveiligingsadvies wordt uitgegaan van de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen welke passen bij uw risico en wensen.

Glasbreuk detectieGlaspartijen kunnen extra worden beveiligd met behulp van glasbreuk microfoons, het inslaan of het breken van de glas wordt direct gesignaleerd. Met name voor risicovolle glaspartijen zoals etalages, is dit een prima aanvulling op het beveiligingssysteem.

Alarmering

Op het moment dat uw beveiligingsinstallatie een indringer signaleert wordt direct een tweetal acties genomen. Enerzijds stelt uw beveiligingssysteem de sirene(s) en het flitslicht in werking. Anderzijds maakt het systeem een automatische stil alarm melding naar onze meldkamer. De meldkamer activeert de regionale- of plaatselijke politie, eventuele hulpdiensten en één van de door u aangegeven waarschuwingsadressen.

Akoestische- en optische alarmeringHet akoestisch en optisch alarm is bedoeld om de inbreker af te schrikken en kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Het object is duidelijk herkenbaar beveiligd wat ook een preventieve werking heeft. Natuurlijk worden ook op enkele plaatsen in het pand preventieve beveiligingsraamstickers aangebracht.