GLASBEVEILIGING

Nieuwe vorm van inbreken vraagt om nieuwe beveiligingsoplossingen!
Bescherm uw eigendommen door inbrekers buiten te houden!
Door het toepassen van onze veiligheidsfolie begint uw beveiliging al buiten de deur!

Klik hier voor een korte video impressie van onze veiligheidsfolie.

Natuurlijk heeft u uw kostbare eigendommen op de zaak beschermd en uw beveiligingsmaatregelen getroffen. Steeds vaker merken ondernemers echter dat inbrekers een nieuwe manier van inbreken hanteren, DE SNELKRAAK. Deze nieuwe wijze van inbreken neemt serieuze vormen aan. De inbraak duurt maar enkele ogenblikken waarbij de inbrekers zich met veel geweld toegang tot het pand verschaffen. Bij een snelkraak wordt vaak aanzienlijke schade aangericht aan het pand en de inboedel.

Glas wordt in ieder gebouw als bouwmateriaal toegepast. In toenemende mate richten inbrekers zich op deze betrekkelijk zwakke plek van het gebouw.
In de meeste gebouwen is het hang- en sluitwerk van deugdelijke kwaliteit en kost het de inbreker tijd en moeite om het pand binnen te dringen.

Glas is een kwetsbaar product en de meest toegepaste beglazing is zeer breekbaar. Inbrekers zijn in staat om op een zeer snelle wijze goederen en apparatuur weg te nemen en binnen luttele seconden hun slag te slaan, door het inslaan of ingooien van een raam, wat vaak gepaard gaat met aanzienlijke schade veroorzaakt door rondvliegend glas.
Deze manier van inbreken neemt dan ook serieuze vormen aan en is zéér attractief voor snelkraakinbraak, etalageroof en vandalisme. Een flinke slag of steen op een onbeschermde ruit is meestal voldoende om een hele ruit te laten versplinteren.

Veilig Ondernemen Nederland heeft dé oplossing om bestaande glaspartijen op eenvoudige wijze inbraakwerend te maken door het aanbrengen van een speciale heldere transparante veiligheidsfolie op de ruiten. De folie is van zeer taaie kwaliteit en leverbaar in verschillende diktes.

De veiligheidsfolie wordt aan de binnenzijde van het glas aangebracht, op zowel nieuwe als reeds bestaande ruiten.De kosten van veiligheidsfolie zijn een fractie van de kosten van het vervangen van de beglazing door gelaagd glas.

Wanneer veiligheidsfolie is aangebracht zorgt de folie ervoor dat bij breuk van de ruit geen opening ontstaat en de glasscherven bij elkaar blijven zodat er geen schadelijke splinters rondvliegen. Bij poging tot inbraak hebben de ongenode gasten aanmerkelijk meer tijd nodig om zich toegang te verschaffen tot het pand. Het glas zal weliswaar bij inslag breken, maar de scherven blijven op hun plaats door de hechting aan de sterke folie en taaie lijmlaag.
Verzekeraars stellen deze vorm van glasbeveiliging dan ook steeds vaker verplicht.

Door de UV-licht werende eigenschappen van de veiligheidsfolie wordt tevens verkleuring van uw etalagegoederen voorkomen. Er treed echter geen verlies van lichtinval op. De folie is krasbestendig en kan worden gereinigd met de gebruikelijke schoonmaakmiddelen waarmee ook de ramen worden gereinigd.

De veiligheidsfolie werkt niet alleen inbraakvertragend, maar verhoogt ook de persoonlijke veiligheid en helpt de schade door rondvliegende glasscherven te beperken. Ook kan rondvliegend glas ernstige schade toebrengen aan apparatuur, of het productieproces belangrijk vertragen.
De veiligheidsfolie wordt ook toegepast in situaties waar brekend glas verwondingen aan personen kan toebrengen of aanzienlijke schade kan aanrichten, zoals bijvoorbeeld tussendeuren met glas in scholen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en openbare gebouwen en woonhuizen.

Onze beveiligingsadviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend beveiligingsadvies.