INBRAAKBEVEILIGING

Een inbraak is een uitermate vervelende ervaring en kan ingrijpende gevolgen hebben voor u en uw gezinsleden. Inbraken gaan vaak gepaard met vandalisme. Iedereen loopt het risico van inbraak in de woning en diegenen die hiermee wel eens geconfronteerd zijn, kunnen erover meepraten. Inbraak in de woning is een uitermate ingrijpende en emotionele ervaring. Het idee dat vreemden in de woning geweest zijn en niets onberoerd hebben gelaten is voor velen het ergst. Kostbaarheden en dierbaarheden zijn weggenomen en in veel gevallen laten de inbrekers een onbeschrijfelijke chaos achter. Uit onderzoek is gebleken dat het nemen van elektronische beveiligingsmaatregelen het risico van inbraak en vervolg schade aanzienlijk beperkt.

Draadloos beveiligen, betrouwbare inbraakbeveiliging zonder draden

Het doel van het elektronisch beveiligingen van uw woning is tweeledig. Enerzijds zorgt het draadloze beveiligingssysteem, door het afgaan van licht en geluidssignalen, voor het schrikeffect bij de inbreker. Anderzijds worden hulpdiensten en waarschuwingsadressen geactiveerd via de meldkamer d.m.v. de automatische stilalarm doormelding, om de pakkans van de inbreker te verhogen.
Veel gezinnen kiezen voor optimale zekerheid en veiligheid en breiden het beveiligingssysteem uit met draadloze brandmelders, 24 uur per dag waken de brandmelders over de veiligheid van u en uw gezin. En gebeurt er onverhoopt toch iets, dan wordt u gewaarschuwd door het luid alarm, zodat de kans op persoonlijk letsel tot een minimum wordt beperkt. Via de meldkamer worden hulpdiensten en waarschuwingsadressen geactiveerd, op deze wijze wordt erger voorkomen, de brand wordt tijdig opgemerkt en gemeld, ook als u niet aanwezig bent.
Lees verder voor meer informatie over het draadloos beveiligen van uw pand. Ook kunt u een product demonstratie bekijken na het lezen van de onderstaande informatie over het beveiligen van uw woning.

Een beveiligingssysteem bestaat uit een aantal componenten. Welke componenten op uw situatie van toepassing zijn, hangt sterk af van, het risicoprofiel van uw woning, uw wensen en de mogelijkheden van uw pand. Hieronder belichten wij een aantal belangrijke elementen van het elektronische beveiligingssysteem.

De centrale

Draadloos beveiligingssysteem

De basis van elk draadloos elektronisch beveiligingssysteem is de centrale, het hart van de installatie.
De centrale wordt doorgaans geplaatst in de elektriciteitsmeterkast.
In de centrale bevindt zich de noodzakelijke elektronica, de automatische telefoonkiezer en de noodstroom voorziening. Op de centrale worden alle overige systeemcomponenten aangesloten.

De bediening

Codebediendeel en draadloze afstandbediening

Bedienen doet u op het zeer eenvoudig te bedienen codebediendeel of op afstand met de draadloze minihandzender.
In duidelijke nederlandse tekst wordt u door het codebediendeel van uw beveiligingssysteem begeleid met het in- en uitschakelen van uw installatie. Natuurlijk zijn er voor meerdere bevoegde personen verschillende codes door uzelf aan te maken, zodat u uw eigen toegangscontrole systeem creëert.
Ook is het mogelijk om uw beveiligingssysteem aan en uit te schakelen met de afstandsbediening door middel van de handige draadloze minizender.

Onze beveiligingsadviseurs vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden.

Detectiemiddelen

Op de centrale kunnen diverse detectiemiddelen worden aangesloten. De detectiemiddelen zorgen voor het signaleren van de ongewenste bezoeker. Er is een grote variëteit aan detectiemiddelen.
De adviseurs van Veilig Wonen Nederland zijn experts op het gebied van maatwerk beveiliging.

Ook voor het beveiligen van objecten met huisdieren hebben wij een uitstekende oplossing!!

Ruimtelijke detectie

Draadloos en bedraad detectoren overzicht

Detectiemiddelen zijn o.a. ruimtelijk werkende detectoren welke binnen de ruimte de indringer waarnemen. Afhankelijk van de grootte van uw pand dienen er één of meerdere detectoren te worden opgenomen in het maatwerk beveiligingsplan. Voor de keuze van het juiste type detector dient rekening te worden gehouden met meerdere factoren. De detector keuze is van groot belang voor een betrouwbare werking van uw beveiligingssysteem.

Heeft u huisdieren? Geen probleem ook voor het beveiligen van objecten met huisdieren hebben wij een uitstekende oplossing!!

Draadloze magneetcontacten

Draadloos magneetcontact

Op ramen en of deuren kunnen magneet verbreekcontacten worden geplaatst zodat het openen van het raam of de deur, direct wordt gesignaleerd. Uiteraard is het niet nodig om op alle ramen en deuren magneetcontacten te plaatsen. In ons maatwerk beveiligingsadvies wordt uitgegaan van de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen welke passen bij uw risico en wensen.

Draadloze glasbreuk detectie

Draadloze glasbreuk microfoon

Glaspartijen kunnen extra worden beveiligd met behulp van glasbreuk microfoons, het inslaan of het breken van de glas wordt direct gesignaleerd. Met name voor risicovolle glaspartijen of in het geval dat u ongehinderd in de beveiligde ruimte wilt lopen, is dit een prima aanvulling op het beveiligingssysteem zijn. Maximale bewegingsvrijheid voor u en uw huisgenoten dus.

Alarmering

Op het moment dat uw beveiligingsinstallatie een indringer of brand signaleert wordt direct een tweetal acties genomen. Enerzijds stelt uw beveiligingssysteem sirene(s) en het flitslicht in werking. Anderzijds maakt het systeem een automatische stil alarm melding naar onze meldkamer. De meldkamer activeert de regionale- of plaatselijke politie, eventuele hulpdiensten en één van de door u aangegeven waarschuwingsadressen.

Akoestische- en optische signalering

Binnensirene, flitslicht, buitensirene met flitslicht

Het akoestisch en optisch alarm is bedoeld om de inbreker af te schrikken en kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. De woning is duidelijk herkenbaar beveiligd wat ook een preventieve werking heeft. Natuurlijk worden ook op enkele plaatsen in het pand preventieve beveiligingsraamstickers aangebracht.

Dit pand is elektronisch beveiligd door Veilig Wonen Nederland